Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Nejtalentovanější děti jsou z Otrokovic, děvčata vyhrála Zlatý oříšek

Karolínka Doleschalová, Zuzanka Sedláčková, Eliška Srnová z klubu Gymnastického aerobiku BK Otrokovice jsou vítězkami krajského kola prestižní celonárodní soutěže Zlatý oříšek, která se zaměřuje na talentované děti. Otrokovická děvčata si svým vypilovaným vystoupením a milým přístupem získala také cenu diváků.
zlaty orisek
 

 
 

Prostory holešovského zámku se v sobotu zaplnily dětmi, které mají co ukázat a na podiu se představily v nejrůznějších odvětvích od sportovních, přes hudební až po vědecké. Z více než čtyřicítky přihlášených talentovaných dětí či kolektivů sem dorazilo 12 finalistů, které vybrala odborná porota – mezi nimi i otrokovické trio dívek, které trénuje gymnastický aerobik pod vedením trenérky Barbory Karlíkové. „Patříme mezi nejmenší a nejmladší kluby gymnastického aerobiku v republice, ale díky píli děvčat a jejich odhodlání i podpoře rodičů absolvujeme republikové i mezinárodní soutěže, ve kterých jsme úspěšní. Postupně sbíráme zkušenosti. Mezi našimi členkami jsou v nejmladší věkové kategorii i vicemistryně České republiky. Všechna děvčata, která s námi trénují, jsou moc šikovná. O nominaci našeho tria se postaraly paní učitelky ze ZŠ T. G. Masaryka, kterou děvčata navštěvují,“ zmínila s úsměvem Barbora Karlíková. Gymnastický aerobik je sportovní disciplínou, která obsahuje prvky aerobiku a gymnastiky rozdělené do různých obtížností. Jde o náročný sport, ve kterém je důležitá síla, obratnost a flexibilita vhodně zkombinovaná s hudbou a dalšími výrazovými vlastnostmi.

„Klub gymnastického aerobiku má v Otrokovicích své pevné místo a je nedílnou součástí volnočasových aktivit, které podporujeme. Každý pohyb je pro děti přínosem bez ohledu na úroveň, na které sportují. Přesto vidět úspěchy malých sportovců mě vždy těší a mám z nich velkou radost. Moc jim fandím a přeji hodně úspěchů i nadále,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Celostátní talentová soutěž Zlatý oříšek je největší svého druhu, navíc nemá žádné kategorie, omezená je pouze věkem od 6 do 15 let. Vítězové krajských kol postupují do slavnostního finále, které každoročně vysílá na Nový rok Česká televize a Český rozhlas. Děti v rámci soutěže získají originální sošku s ptáčkem, který drží zlatý oříšek v zobáčku i finanční odměnu.

Zlatý oříšek Zlínského kraje obdrželo trio Karolína Doleschalová, Zuzana Sedláčková a Eliška Srnová z klubu Gymnastického aerobiku BK Otrokovice, Veronika Hamáčková s hrou na violoncello a Alex Faivre, který se zabývá astronomií, matematikou, zeměpisem či anglickým jazykem. 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz   

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 17.10.2023 / 17.10.2023

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2914


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém