Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


POHNI městem: Do veřejného hlasování postoupilo 14 návrhů

Třetí ročník projektu POHNI městem se pomalu blíží do svého finále. O tom, co se ve městě vybuduje, mohou rozhodnout lidé prostřednictvím hlasovacího lístku v Otrokovických novinách, nebo na webových stránkách města. Možnost hlasovat je až do konce měsíce září.
pohni městem
 

 
 

I v letošním roce vyčlenilo vedení města částku dva miliony korun, o nichž veřejnost může rozhodnout, jakým způsobem se proinvestují. Na rozdíl od předchozích ročníků mohli lidé letos navrhovat projekty v hodnotě do jednoho milionu korun. Na radnici se nakonec sešlo celkem 19 návrhů. Čtrnáct z nich splnilo zadané podmínky a postoupily tak do veřejného hlasování. „Vítězné budou ty projekty, které v hlasování získají nejvíce hlasů a vejdou se do finančního rámce dvou milionů korun. Může jít tedy například o dva projekty za milion nebo více menších,“ připomněla koordinátorka projektu POHNI městem Hana Jiránková. Elektronické hlasování bude možné až do konce záři.

 


 

1) Venkovní hrací prvky

Cena: 260 000 Kč

Návrh předpokládá umístění dřevěných hracích prvků určených pro děti a rodiny. Vždy po dvou kusech před každou základní školou ve městě. Všechny venkovní prvky jsou odolné povětrnostním vlivům díky kvalitnímu smrkovému dřevu.

 

2) Laminátové balvany pro lezení

Cena: 600 000 Kč

Navržený projekt doplňuje aktuální místo na Trávníkách, kde je již nyní skatepark, pumptrack a nově parkour a slackline. Prostor je využívaný především dětmi a mládeží, lezecké balvany by byly další doplněk v tomto prostoru. Jednalo by se o montáž dvou kusů laminátových balvanů výšky 2,5 a 3 m.

 

3) Plocha pro výuku in-line bruslení a Freestyle bruslení

Cena: 1 000 000 Kč

Plocha o velikosti házenkářského hřiště, ale i menší by sloužila jako výuková plocha pro trénink překládání a projíždění oblouků, otáčení, které na ovále není bezpečné a z důvodu šířky zcela jednoduché. Povrch by měl být hladký, buď asfaltový s co nejmenším zrnem nebo betonový, stejný jako je ve skateparku. Umístění v blízkosti in-line dráhy ve Sportovním areále Trávníky.

 

4) Workout hřiště na ul. B. Němcové

Cena: 300 000 Kč

Vzhledem k tomu, že v celé lokalitě není žádné sportovní vyžití pro dospělé a pro starší děti, projekt navrhuje zakoupit a nainstalovat venkovní cvičební stroje. Součástí hřiště by také mělo být doplnění laviček, pro možnost relaxace, odpočinku a setkávání lidí.

 

5) Rekonstrukce autobusové zastávky Kvítkovice – ul. Napajedelská

Cena: 965 000 Kč

Zastávka je jedno z prvních míst, které návštěvníci města uvidí a bylo by proto vhodné, aby prošla rekonstrukcí. Projekt navrhuje zastávku doplnit o mobiliář, jako jsou lavičky a odpadkové koše. Ke zkrásnění místa by mohli sloužit zvýšené záhony s trvalkami. Při rekonstrukci je navrženo zkrátit asfaltovou plochu a nahradit ji travnatým pásem.

 

6) Oprava chodníku ul. J. Žižky

Cena: 1 000 000 Kč

Projekt počítá s opravou chodníku, který je skutečně v dezolátním stavu. S ohledem na skutečnost, že se jedná o přístupový chodník ke škole, hrozí zvýšené riziko úrazu. Za deště se navíc tvoří na chodníku kaluže. Okolní chodníky jsou opravené a na tento se zapomíná.

 

7) Nové dětské hřiště pro MŠ Pastelka

Cena: 950 000 Kč

Nové hřiště pro MŠ Pastelka je navrženo umístit na travnatou plochu mezi chodník a budovu. Herní prvky jsou vybrány tak, aby co nejvíce zabavily děti. MŠ Pastelka má od letošního roku další novou třídu, a tak jsou venkovní prostory pro hru stále nedostačující.

 

8) Workout ve Freetime zóně Otrokovice

Cena: 997 000 Kč

Pro zvýraznění sportovních aktivit ve Freetime zóně, projekt navrhuje umístění workoutové sestavy. Ta počítá s velkou konstrukcí workoutových prvků a několika venkovními posilovacími stroji. Workout je doplnění sportovních aktivit v zóně, kterou mohou využívat všichni občané města bez rozdílu věku.

 

9) Městský sad – ul. J. Žižky

Cena: 950 000 Kč

Hřiště před základní školou T.G.M. je na pokraji své životnosti a školou málo využívané. Projekt navrhuje demolici asfaltového hřiště a vybudování „městského sadu“. Místo bude sloužit všem občanům, nebude nijak limitováno a každý si bude moci utrhnout ovoce nebo bylinku. Místo by plnilo zároveň funkci parku.

 

10) Odpočinkové přístřešky u přístaviště na Baťově + GRILLPOINT

Cena: 925 000 Kč

Nové přístřešky nahradí stávající v blízkosti přístaviště, které po revitalizaci území již nekorespondují s okolím. Oddělené přístřešky chrání před ostrými slunečními paprsky a větrem. Drobné stavby podpoří samotný vzhled území. V místě projekt navrhuje zároveň umístění veřejného grilu.

 

11) Relax zóna u Centra volného času na Baťově

Cena: 461 300 Kč

Projekt navrhuje umístit do prostoru vedle vchodu do Centra volného času tři parkové lavičky a jednu multifunkční herní soustavu pro děti ve věku od 3 do 15 let. Prostor by tak sloužil pro rodiče s dětmi čekající na kroužky a také pro širokou veřejnost.

 

12) Lanové hřiště u Přístaviště

Cena: 320 000 Kč

Na ploše mezi stromy by se dala zrealizovat opičí lanová dráha pro děti a mládež. Ta je vhodná pro trénink hrubé motoriky a děti se při přelézání překážek učí balancovat se svým tělem. V okolí přístaviště by našla uplatnění pro širokou veřejnost, tak i pro cykloturisty, kteří se zde zastaví na odpočinek.

 

13) Betonový stůl na stolní tenis

Cena: 40 000 Kč

Profesionální betonový stůl na stolní tenis zajistí zábavu širokému spektru obyvatel. V Otrokovicích je zvýšený zájem o tento stůl v oblasti Štěrkoviště i koupaliště, proto je velký předpoklad, že si najde oblíbence i mezi občany na Trávníkách. Pingpongové pálky by mohli být k zapůjčení u správce oválu.

 

14) Řešení asfaltového hřiště v lokalitě Horní střed

Cena: 935 000 Kč

Projekt navrhuje demolici stávajícího nevyhovujícího asfaltového hřiště, které je kvůli svému stavu velmi málo využívané. Ze současného stavu by se mohl stát minipark. Projekt počítá s vydlážděním chodníku s odpočinkovou plochou, kde by mohly být umístěny lavičky a kolem vysázeny stromy a keře.

 



 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 21.8.2023 / 21.8.2023

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

  • Pálení čarodějnic
    30.4.2024 18:00
  • Májová Pouť
    1.5.2024 9:00
    Bohatý kulturní program, atrakce pro děti i oblíbené stánky připravuje na první květnový den město Otrokovice ve spolupráci s Otrokovickou BESEDOU. Tradiční otvírání vody a Májová pouť se uskuteční na Baťově v přístavišti a v okolí Společenského domu.
    Typ akce: Kulturní akce
  • O POHÁR OSVOBOZENÍ MĚSTA OTROKOVICE
    4.5.2024 9:45 - 4.5.2024 17:30, Sportovní areál Baťov
    XXVII. ročník Mezinárodního fotbalového turnaje mladších a starších přípravek konaný pod záštitou starostky města Otrokovice
    Hany Večerkové a předsedy SK Baťov 1930 z.s. Vlastimíra Hrubčíka
    Typ akce: Sportovní akce
  • 1. Ročník fotbalového turnaje - minipřípravek
    8.5.2024 8:30 - 8.5.2024 14:00, Sportovní areál Baťov
    Typ akce: Sportovní akce
  • ASKA CUP 2024
    11.5.2024
    ALL SPORT KIDS academy z.s. pořádá turnaj v korfbalu
 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 3072


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém