Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Lidé mohou připomínkovat Komunitní plán sociálních služeb na Otrokovicku 2023 - 2025

Komunitní plán sociálních služeb na Otrokovicku pro roky 2023 - 2025 je připraven k připomínkování. Lidé se mohou vyjadřovat do 19. prosince e-mailem na adresu zdrazil@muotrokovice.cz. Pro připomínky je připraven jednotný formulář.
kpss
 

 
 

Posláním komunitního plánování je zajišťování dostupnosti sociálních služeb. Prakticky se jedná o zjištění stavu poskytování sociálních služeb v dané lokalitě a zároveň potřeb, které nejsou naplněny. Srovnáním těchto dvou základních parametrů a v souladu s množstvím finančních prostředků, které obec na sociální služby vynakládá, vzniká v procesu vzájemných konzultací komunitní plán, který je konsenzem mezi tím, co je možné, a tím, co bylo označeno jako potřebné či prioritní. 

Na procesu komunitního plánování sociálních služeb se podílí zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé sociálních služeb i veřejnost. Proces plánování sociálních služeb probíhá formou pravidelných setkání pracovních skupin a řídící skupiny. V průběhu setkání v roce 2022 byl znovu vytvořen komunitní plán, který ovšem navazoval na dokumenty z let předchozích. Celý proces je koordinován pracovníky oddělení sociálních služeb sociálního odboru Městského úřadu Otrokovice. „Pracovní skupiny se zabývají především projednáváním aktuálních důležitých témat, posuzováním a schvalováním rozvojových záměrů, které se uchází o zařazení do krajské sítě sociálních služeb, a v neposlední řadě tématem financování sociálních služeb z rozpočtů měst a obcí na Otrokovicku. Dochází k průběžnému a opakovanému monitorování potřeb od uživatelů, poskytovatelů sociálních služeb a sociálních pracovníků úřadu,“ popsal otrokovický místostarosta Petr Ťopek.

Na Otrokovicku se komunitně plánují nejen sociální služby podle zákona o sociálních službách, ale i služby, projekty a potřeby související, jako například bezbariérovost. Cílem je nalézt politickou a odbornou shodu, ze které vycházejí pozitivní změny v síti služeb odpovídající potřebám místních občanů, možnostem poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb.

„Aktuální znění připravovaného dokumentu je dostupné na webových stránkách města v sekci Komunitního plánování sociálních služeb. Připomínky mohou lidé zasílat nejpozději do 19. prosince elektronicky na adresu zdrazil@muotrokovice.cz. Připomínka musí obsahovat jednoznačnou identifikaci textu, který lidé chtějí upravit nebo doplnit a musí obsahovat také navržený text. Prosíme také o doplnění kontaktních údajů, abychom mohli poskytnout zpětnou vazbu a zaslat vypořádání připomínek. Za všechny připomínky předem děkujeme,“ doplnil Josef Zdražil, koordinátor Komunitního plánování sociálních služeb a projektový manažer sociálního odboru Městského úřadu Otrokovice.

 

 

 

 



Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.12.2022 / 8.12.2022

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2781


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém