Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Zastupitelé schválili dotační programy pro sport i kulturu

Sportovní spolky a organizace dávají prostor pro kvalitní trávení volného času dětem i mládeži. Na poli kultury je díky nim možné shlédnout poutavou výstavu, dozvědět se zajímavosti z historie nebo vyslechnout si koncert. Otrokovičtí zastupitelé schválili dotační programy, které spolkům zajistí finanční podporu pro další pokračování jejich činnosti.
sport
 

 
 

Celkem 8,35 mil. korun by mělo být v rozpočtu města pro příští rok alokováno na podporu sportovních spolků působících v Otrokovicích a to na běžnou sportovní činnost. „Schválený program nastavuje parametry pro výpočet dotací, o které si budou spolky žádat. Zásadní roli hraje členská základna žadatele. U každého aktivního člena je pak pomocí koeficientů zohledněn věk, bydliště, úroveň sportovní aktivity a úroveň provozovaného sportu. Součet získaných bodů za všechny členy je poté celkově za spolek korigován z hlediska finanční náročnosti sportovní činnosti, aktivity spolku v oblasti propagace a prezentace města i v pořádání akcí pro veřejnost, a také z rozsahu nabídky sportování pro různé věkové kategorie. Dotace bude navíc možné vypočítat a schvalovat již na přelomu kalendářního roku a spolky tak obdrží finanční prostředky podstatně dříve než v minulosti,“ shrnul místostarosta města Otrokovice Petr Ťopek s tím, že na příštím zasedání zastupitelstva se bude projednávat také program, který řeší adresnou podporu údržby a provozu sportovišť. Ten by mohl počítat s částkou až 1,95 mil. korun.

„Oblast kultury je ve srovnání se sportem ve výrazném nepoměru, což je dáno především počtem žadatelů. Zatímco v oblasti sportu se bavíme o několika desítkách podpořených subjektů, v oblasti kultury jich bývá každoročně do deseti. Sportovní kluby pečují o mladou generaci a mají silné členské základny, díky kterým mohou děti v Otrokovicích využívat celou škálu sportovních odvětví, aniž by museli opustit hranice města. Dotacemi pro spolky se snažíme přispět ke zdravému životnímu stylu občanů města a především mladé generace,“ zdůraznil místostarosta Petr Ťopek s tím, že v rámci programu pro poskytování dotací v oblasti kultury schválili zastupitelé částku celkem 450 tisíc korun.

 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz   

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 2.11.2023 / 2.11.2023

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2906


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém